Over ons

Over ons

Al vele jaren kunt u bij de Leidsche Academie leren Tekenen en Schilderen. We zijn van het begin direct betrokken geweest bij de oprichting van het centrum aan de Haagweg in Leiden. Om precies te zijn: oktober 1993. Eerst zaten we nog in een sterk verouderd pand. Na een uitgebreide renovatie zijn we binnen het pand naar de zogenaamde Nieuwe Vleugel verhuisd. Daar beschikken we over een zeer zonnig en licht atelier op de eerste verdieping.

De Academie beschikt ook nog ’s over een zeer uitgebreide bibliotheek. Alle handboeken op het gebied van schilderen en tekenen zijn aanwezig. Je kunt zelfs gebruik maken van zogenaamde Tekenboeken. Deze boeken werden van de 16e tot en met de 18e eeuw gebruikt om te leren tekenen. Je leert in je eigen tempo uiteindelijk portretten te maken. Geen enkele academie in Nederland beschikt nog over dit soort boeken. De enige andere academie die nog over ’n Nederlands tekenboek beschikt is de Royal Academy in London.

Vast cursusaanbod

Ieder seizoen dat loopt van medio september tot en met maart van het volgend kalenderjaar wordt de reguliere cursus tekenen en schilderen gegeven.

Atelier

In het zeer professioneel ingerichte atelier bevinden zich o.a. 15 ezels. Verder zijn er 24 inklapbare werktafels. 3 grote tafels. Meerdere sta-krukken. Voor de kritische cursist zijn er daglichtlampen. De werkstukken kunnen in opslagkasten veilig achtergelaten worden. Dit geldt ook voor het eigen materiaal: de cursist kan al het materiaal in kratten achterlaten. Je hoeft dus niet elke keer met materiaal te sjouwen. In het atelier is er tevens een keuken met warm/koud water aanwezig. Zo’n voorziening maakt het werken een stuk prettiger. Het lijkt een onbelangrijk detail maar standaard is er geen warm/koud water aanwezig in de ateliers aan de Haagweg